I söndags blev det paj till lunch. Gott och verkligen inte juligt…. det som spar han har…men jag kan erkänna att jag är riktigt sugen på julen. I dag har jag varit på Systemet och inhandlat Blossa årgångsglögg och Blossa vinglögg, tror jag sparar dem till första advent.
Har ni börjat med några julförberedelser?
Det här behöver du:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125g smör
2 msk vatten
Fyllning:
100g salami
100g brieost
1 broccoli bukett
3 dl gräddmjölk
3 ägg
svartpeppar och ev. salt
GÖR SÅHÄR:
Börja med pajbotten. Hacka i hop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta snabbt i hop till en smidig deg. Arbeta ut degen i en stor pajform (25-28 cm)och ställ kallt 15 minuter.
Förgrädda i 200 graders ugnsvärme ca 10 minuter.
Fortsätt med fyllningen. Hacka salami och brieost i lagom bitar och fyll pajskalet. Knipsa av broccolibuketter, koka dem lätt så de mjuknar något. Lägg tillsammans med osten och salamin.
Rör i hop äggstanning av gräddmjölk och ägg. Tillsätt lite svartpeppar och ev. salt(salamin är salt i sig) Slå äggstanningen över fyllningen.
Grädda mitt i ugnen i 200 graders värme, ca 30 minuter. Äggstanningen skall ha ”stannat” och fått lagom med färg.
3 tankar om “Salami Brie Paj”
Marie-Ann
Väntar också med spänning på att det ska bli första advent för endast då börjar jag starta med lite förberedelser inför julen. Tycker det ska vara lite heligt med julen och dess traditioner. Inte starta för tidigt och stoppa handen i kakburken innan det närmar sig jul:)
GillaGilla
Karin
Det låter verkligen som en paj i min smak det där! 🙂 Jag tjuvsmakade faktiskt lite på årets glögg med saffran igår och den var rätt god. Inte så söt som de annars kan vara. Klart godkänd! Annars blir det nog lite mer julstök i helgen som kommer 🙂
GillaGilla
Tara
Älskar pajer, det är så lätt att laga! 🙂
GillaGilla