Det är mörkt ute och klockan är halv sex. En helt vanlig morgon förutom att i dag skall jag medverka i Radio Sjuhärad kl 10:30! Gissa om jag är nervös! Nu väntar frukosten, klä på lilla Alva och bege sig till jobbet. Vid halv tio sticker jag från avdelningen till Borås.
Känns som intresset för matbloggar är stort och det är ju verkligen kul men att få denna uppmärksamhet känns konstigt. Intervjun kommer handla om mig själv, bloggen och allt runt om kring… borde ju egentligen vara några problem att snacka om sig själv:) men självklart är jag jättenervös! Vet att både jobbarkompisar, barnens klass och andra jag känner kommer lyssna.
Eftersom det är fredag tänkte jag passa på att tipsa om en maträtt som jag tidigare har bloggat om. Den går allmänt under namnet ” Loulas” bland dom jag känner men egentligen heter den Orientalisk kyckling. Receptet finns i många varianter på internet men jag har faktiskt inte hittat just denna. Receptet fick jag för många år sedan. Trots att vi lagat det så många gånger har vi inte tröttnat.
Så vill ni ha en helt perfekt avslutning på denna fredagskväll tycker jag ni skall prova Orientalisk kyckling och det kommer bli en garanterad favorit. Snabb och enkel och supergod, passar perfekt efter en lång arbetsvecka!
Orientalisk kyckling
4-6 portioner
1 grillad kyckling
1 stor grön eller röd paprika ( ta mer om ni gillar paprika)
1 dl cashewnötter eller jordnötter ( skölj bort saltet, om saltade)
3 dl vispgrädde
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 tsk curry
1 dl mango chutney
1/2- 1 tsk sambal oelek
Sätt ugnen på 200 grader. Rensa kycklingen och lägg köttet i en ugnssäker form. Finstrimla paprikan och lägg över. Strö över nötterna. Vispa grädden pösig och blanda i övriga ingredienser. Bred över kycklingen. Låt stå mitt i ugnen ca 25-30 min. Servera med ris eller äggnudlar.
Ät och njut!
6 tankar om “God morgon!”
Matpolisen
Oj, vad gott. Det kanske blir ”Loulas kyckling” på menyn här någon dag. Jag sitter här med en kopp te och väntar på alla som ska ha frukost. Bordet är dukat. Var uppe tidigt i morse.
Lycka till på radion. Det kommer att gå jättebra.
GillaGilla
Fridas kök
Mums, det där låter som en kyckling helt i min smak! Sparar ner receptet direkt! 🙂 Det kommer gå kanon på radion, du får lägga upp en länk… så att vi som inte bor i det direkta lokalområdet kan lyssna. Trevlig helg!
GillaGilla
Eva Berghov
LYCKA TILL PÅ RADION!! Har fått hem min man från Norge o 1 veckas jobb, har varit o handlat allt till orientaliska kycklingen så det ska vi mumsa på ikväll! Tack för tipset! Ha en skön helg!!
GillaGilla
Maria
Du var super på radion idag:) Läste din blogg bara ett par minuter innan radioprogrammet satte igång! Jättekul att du får så mycket uppmärksamhet! Det blir självklart orientalisk kyckling i kväll! Calle får äta smör till och vi andra kolhydratslukare tar nog pasta. Kram på dig!
GillaGilla
Karin
Ville bara berätta att den orientaliska kycklingen gick hem hos mina arbetskamrater som var hemma hos mej en fredagkväll i oktober.Jag
tog kycklingfile istället för färdiggrillad.Det var inte sista gången jag
gör den rätten.Både lättlagat o väldigt smarrigt.
GillaGilla
Louise
Karin: Så himla kul att ni uppskattade kycklingen! och verkligen kul att du skriver det. Så himla kul att höra när recepten uppskattas.
GillaGilla