Nu var det dax för en cheesecake igen! och jag har hittat en ny favorit. Krämigt len halloncheesecake. På mitt jobb delar vi gärna med oss av våra recept. Har en bakat vill alla både smaka och ha receptet. Att bara vara 9 arbetskamrater gör att vi blir ett tajt gäng som både delar frissor, matrecept och annat kul. Cheesecakereceptet kommer från Lena K. Tack för receptet, kakan var verkligen en hit!
Som ni kanske vet älskar jag cheesecake och det finns ju många varianter av denna kaka. Kakan kan både bakas med och utan ugn, i frys eller kyl. Föredrar nog den som får stå i kylskåp ett par timmar före servering men kan verkligen säga att den här har blivit min nya favorit.
Längst ner på sidan hittar du fler recept på cheesecake.
Det här behöver du:
Botten:
250 g digestivekex
100 g smält smör
Fyllning 1:
400 g Philadelfiaost eller liknande färskost
200 g hallon, färska eller tinade frysta
3 ägg
1 1/4 dl strösocker
Fyllning 2:
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
GÖR SÅHÄR:
Börja med botten. Krossa digestivekexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter. Grädda i 180 graders ugnsvärme, mitt i ugnen ca 5-10 minuter.
Kör ingredienserna till fyllning 1. i matberedare eller med stavmixer i en bunke. Kör till jämn smet och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader, ca 25-30 minuter.
Blanda ingredienserna till fyllning 2. och bred på kakan. Grädda ytterligare ca 5 minuter.
Låt svalna helt innan kakan stjälps upp. Låt gärna stå i kylskåp över natten. Servera gärna med rårörda hallon.
Recepten på cheesecake med citronsmak och chokladsmak hittar ni här nedan. Klicka på bilderna för att komma till receptet.
27 tankar om “Halloncheesecake”
Linda
Vad gott det ser ut, var längesedan jag åt cheesecake, det är ju så gott, nej jag får allt baka en cheesecake nästa helg
GillaGilla
Helena S / Bara en kaka till
Mäh! Vad gott! Måste baka detta snarast! Fina bilder också! 🙂
GillaGilla
Jennie/vanilla sky
Hjälp vad gott! Cheesekake passar ju när som helst när jag tänker efter, så denna skal nog provas i veckan 😉 Tack för tipset!
GillaGilla
Fridas kök
Smaskens!! Jag älskar också cheesecake, det är den perfekta efterrätten tycker jag. 🙂 Så gott att variera smak, har aldrig ätit med hallon. Sparar receptet på en gång!
GillaGilla
Helena Ljunggren
Så hjumlans gott. Hallon kan man aldrig få för mycket av 🙂
Jag är sugen på att baka idag och just nu lutar det åt din halloncheesecake 🙂
GillaGilla
Yasemin
Jag älskar också cheesecake. Just för att det är så enkelt att fixa till fastän det ser så festligt ut. 🙂 Den här varianten ser riktigt god ut. Nu slog det mig att jag kanske ska prova cheesecake av alla mina vinbär. 🙂
Hur går jobbet då? Har du vant dig vid att jobba?
GillaGilla
Louise
Yasemine: Man vänjer sig fort, tyvärr… men samtidigt ganska skönt att ha rutin på vardagen.
GillaGilla
Lina
yummie!!
GillaGilla
Karin
Jisses vad god den där ser ut! Jag som går på ”efter-semestern-diet” jag får nöja mig med att kolla på din läckra bild 😛
GillaGilla
Nena
Vad gott det ser ut! Jag har gjort en cheescake en gang men den blev sa dalig att jag inte vagat mig pa en annan annu, maste se till att ta mod till mig igen och prova:))
Kramar,
Nena
GillaGilla
Jenny
Så gott det ser ut! 🙂
cheescake är ju så mumsigt!
GillaGilla
Pinglan
Hej! Vill bara säga att du har en trevlig matblogg med mycket goda recept. Upptäckte din blogg i dag genom en annan blogg. Fint reportage i Borås tidning och vilken härlig halloncheesecake…
/Pinglan
GillaGilla
Louise
Pinglan: Tackar! Ser att du har en matblogg du oxå, skall kika in hos dig snarast!
GillaGilla
Emmy
Cheesecake är ju så gott och måste bara gillas av alla, väl?! Jag tycker också det är godast om den inte är bakad i ugn (denna fina har ju dock inte smakat -än). Men jag är inte så knusslig 😉 en bit av en ”bakad” slinker ned det med.
GillaGilla
Louise
Emmy: ja jag säger det samma!
GillaGilla
tina
Wow. Nu vet jag vad jag ska göra av sista hallonen. 🙂
GillaGilla
olivia
otroligt god! men förstår inte riktigt var du kallar med ”deg” till botten. Blir ju aldeles smuligt ;S
GillaGilla
olivia
otroligt god! men förstår inte riktigt var du kallar med ”deg” till botten. Blir ju alldeles smuligt ;S
GillaGilla
Louise
Olivia: Nja deg och deg.. är det väl inte kanske. Men kallar det för deg eftersom det skall bli en botten. Om man öser i smulorna i formen och trycker till dem så blir den kompakt och fogas samman. När den sen är gräddad skall den hålla i hop bättre. Som färdig kaka skall den inte vara smulig. Hoppas den blir bättre nästa gång! men vist är den god!
GillaGilla
Baka
Detta ser jättegott ut!
Jag vill baka det till imorgon, men har ingen matberedare/stavmixer i min lilla studentlägenhet. Går det bra att vispa ihop alla ingredienser istället tror du? Har aldrig gjort cheesecake förut.
Tack!
GillaGilla
maggan
Tack för detta alldeles underbara recept!!! Har gjort den flera gånger o bjudit på o den gör succé varje gång!! Har även bytt ut hallonen mot jordgubbar o det blev också supergott! Eftersom jag gillar att testa nya grepp har jag tillsatt citronrasp o lite citronsaft i smeten, blir friskt o fräscht!
GillaGilla
Denise Rundqvist
Fantastiskt god cheesecake!!
GillaGilla
Rebecca
Denna gjorde jag och bjöd på på mitt jobb i fredags! Fick kommentarer som ”supergod!” och ”top notch!” 🙂 ska spara receptet.
GillaGilla
Patrik W
En riktig HIT!! Gjorde den till jobbets fredagsfika förra veckan. 12 personer blev mycket nöjda. Tack för receptet! Snygga och inspirerande bilder.
GillaGilla
Anna
Har gjort den 2 gånger och den är super god!! Ska snart göra den igen till min styv sons student!!! Kommer bli kanon 🙂
GillaGilla
GskS
Gjort den flera gånger, riktigt god… fast denna gången la jag på lager tre för bråttom och det blev ett hål igenom till lager 2 😦 men den är nog lika god ändå 😀
GillaGilla
Julia
Varje gång jag bakar bakar jag detta recept. Underbart gott tack så mycket. På måndag ska hela min skolklass smaka på detta recept!
GillaGilla