Hej svejs! Gött med fredag eller hur?!
Denna helg skall vi fira en jobbarkompis, så det blir fullt upp hela lördagen. Jag har lovat baka en tårta som jag hoppas skall bli riktigt smaskig. Vad skall ni göra i helgen?
Ser att ni är många som besöker bloggen. Skulle så gärna vilja att ni skriver lite mer kommentarer speciellt ni som inte bloggar själva utan bara besöker sidan för ni tycker den är läsvärd eller för ni letar efter ett recept som kan passa. Snälla, snälla skriv…..det blir så mycket roligare att blogga då…så tar er tid!!!!
Leila Lindholms recept är helt otroligt populära och jättegoda så klart. Många har bakat hennes New York Blueberry Cheesecake så nu har även jag provat denna läckerhet. Den har varit lite omtvistad, en del älskar den och en del tycker den är så där och väldigt mäktig. Men det är ju så klart en smaksak. Receptet är det inget fel på, helt perfekt ur baksynpunkt och smaken var det då inget fel på heller tycker jag! Helt klart en favorit som det kommer bli fler gånger av, men jag måste ändå säga att det finns så många cheesecake recept så den kommer få plats bland många andra. Jag gillar recept som går att förbereda. Efter kakan var bakad skall den stå i kylen över natten, vilket är perfekt för då är det bara att ta fram den när gästerna kommer. Inget arbete samma dag som den skall serveras vilket är super! Receptet hittar ni här
Vad tycker ni? Tror säkert ni är många som provat den…
Fortsätter på efterrättstemat. Den här pajen har legat i fotoarkivet ett tag och inte hunnits med att blogga om förrän nu. En riktigt citronig paj till kaffet eller efter en middag är otroligt gott och har ni inte provat denna amerikanska läckerhet tycker jag ni skall göra det.
6-8 portioner
Det här behöver du:
Botten:
200 g digestivekex
80 g smält smör
Fyllning:
4 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk ca 400 g
1 dl färskpressad limesaft
rivet skall från 3 limefrukter
GÖR SÅ HÄR:
Börja med pajdegen. Smula digestivekexen och blanda med smöret. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Baka i 200 graders ugnsvärme ca 10 minuter. Låt svalna.
Fortsätt med fyllningen. Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Blanda äggulor, kondenserad mjölk, limeskal och saft och häll fyllningen i pajskalet. Grädda i ugns ca 30 minuter tills fyllningen har stelnat. Låt svalna.
Servera med en klick lättvispad grädde.
12 tankar om “Key lime pie och Leilas New York Blueberry Cheesecake”
Malin
Hjälp säger jag bara om Key lime pie….mums!!! Ja, den andra oxå såklart men den förstnämda lockar mig ändå mest… 🙂
Hoppas du får kul i helgen, låter jätteroligt! Själv ska jag baka key lime pie 😉
GillaGilla
Hjärtligt gott! - Sara
Båda två ser riktigt läckra ut! Har testat många olika cheesckae med de här har jag inte provat men tror jag ska testa en av dom till min systers student! -eller det bilr kanske redan ihelg om jag inte orkar vänta:-) Ha en trevlig helg!!
GillaGilla
Daniella - BakeCake
ÅH vad gott! Underbara bilder! Ha en jätte skön helg! Kram Daniella – BakeCake
GillaGilla
Yasemin
Jag är svag för mer lätta och somriga smaker. Jag gillar ”key lime pajen”, den ser mycket lockande ut.
Vi hade vår fest i en lokal och det blev jättelyckat. Lycka till med ”fångarna på fortet” idag. Det låter spännande.
GillaGilla
Jennie/vanilla sky
Har aldrig provat leilas cheesecake, men vill väldigt gärna! Jag älskar cheesecake och misstänker att denna är sjukt god 🙂
GillaGilla
I Nadjas kök
Jag håller med, det är så mycket roligare att blogga när man får kommentarer att läsa. Jag ska skärpa mig, jag lovar.
Nadja
GillaGilla
Fridas kök
Jag gillar verkligen Leilas blueberry cheesecake, men visst är den mäktig! Men god… 😉 Key lime pie har jag faktiskt aldrig ätit, men det ser verkligen väldigt gott ut! Är den sådär fräsch och krämig eller är den tung (fast den inte ser ut att vara det)?
GillaGilla
Louise
Frida: Nä tung är den inte, snarare som du skriver; fräsch och krämig. Helt klart.
GillaGilla
Åsa
Vilken inspirerande blogg du har. Dej ska jag hälsa på flera gånger !
h Åsa
GillaGilla
Louise
Åå vad roligt, jag älskar när ni kommer tillbaka!
GillaGilla
Helena
Keylime pie brukar vara supergott! Älskar lime!
Bluberry cheescaken har jag ätit på jobbet flera gånger men aldrig gjort den själv…ännu..är helt klart smarrig!
GillaGilla
Louise
Helena: Visst är det gott. Båda två är riktiga höjdare!
GillaGilla