I dag var det bara att knalla hem från jobbet när klockan var nio så jag har VABBAT i dag, för den som inte vet står VAB för vård av barn. Magsjukan härjar på dagis och fröknarna vill vara extra försiktiga och det kan jag förstå… det tar aldrig slut på eländet om inte alla följer 48 timmars regeln. I morgon har min sjuka man anmält sig till tjänsten som hemmaman. Då kan jag passa på att äta en lite lugnare frukost utan barn som skall kläs på och ges välling mm:) före jobbet. Då kan jag njuta av dessa goda frukostbullar jag bakat i eftermiddag.
Hittade receptet ur boken ”Mitt bästa recept ur Allt om Mat” Brödet innehåller både rågsikt och grahamsmjöl, keso och solrosfrö. Ett supergott och mumsigt bröd, prova vetja!
ca 25 bullar
Det här behöver du:
50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
250 g keso
1 msk ljus sirap
1/2 tsk mald brödkrydda
1 1/2 tsk salt
1/2 dl solrosfrö
3 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
8-9 dl vetemjöl
Pensling:
1 ägg
1/2 dl solrosfrö
GÖR SÅHÄR:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör tills den löser sig. Tillsätt keso, sirap, brödkrydda, salt och solrosfrö. Blanda i rågsikt och grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl. Degen skall vara ganska lös. Arbeta degen minst 10 minuter för hand eller 5 minuter med hushållsmaskin. Låt degen jäsa till dubbel storlek övertäckt ca 40 minuter.
Baka ut degen till ca 25 bullar, lägg på bakpappersklädda plåtar. Jäs under bakduk ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över solrosfrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt bullarna kallna på galler under bakduk.
19 tankar om “Frukostbullar med keso och solrosfrö”
Kryddburken
Oj så gott!! Keso var något nytt i brödbak för mig, det måste jag kika närmare på! hoppas magsjuke-bacillerna försvinner fort! Kram på dig!
GillaGilla
Yasemin
tråkigt med magsjukan. Det finns på vårt dagis också och jag är rädd för att turen kommer till oss.
Brödet ser gott ut. Jag ska definitivt prova det. Keso brukar ju vara bra i bullar, så det borde va gott i brödbakning med. Tjing tjing…
GillaGilla
Jennie/ vanilla sky
Så gott med nybakade frallor! Det har jag också njutit av idag:) Keso måste ju göra så att brödet blir riktigt saftigt, spännande att prova:)
GillaGilla
martina berndtsson
Ja du försvann hastigt idag men allt flöt på som det skulle :). Vad bra att du just la upp bakrecept. Är ledig två dagar och imorgon är det bakdag och torsdag ska jag plantera mina frön. Kanske dessa vore något. Ser gott ut…
GillaGilla
martina berndtsson
Ja du försvann hastigt idag men allt flöt på som det skulle :). Vad bra att du just la upp bakrecept. Är ledig två dagar och imorgon är det bakdag och torsdag ska jag plantera mina frön. Kanske dessa vore något. Ser gott ut…
GillaGilla
Louise
Martina: Jo jag vet det gick lite fort. Vad ju bara att lyda fröknarna och sticka direkt 🙂 Hoppas du bakar nått gott som du kan mumsa på till kaffet! syns snart, kramar!
GillaGilla
Helena S / Bara en kaka till
Det här brödet brukar jag också baka, det är så himla gott! Jag åt det senast igår morse! 🙂 Den där boken ser inte mycket ut för världen, men den innehåller väldigt många bra recept.
GillaGilla
Louise
Helena S: Jag håller verkligen med. Här finns massor med goda recept! Hoppas du får en fortsatt bra dag!
GillaGilla
Jenny
Ser jättegott ut! Ska nog prova detta i helgen – har aldrig provat att baka med keso!
GillaGilla
Malin
Vilka härliga frukostbullar! och över lag goda recept! Är hemma för vård av sjukt barn här oxå utan att han ens hunnit börja på dagis, första dagen, introduktionsdagen, blev han sjuk och nu har vi båda varit det i över två veckor, helkul- inte…
GillaGilla
Louise
Malin: Vilken otur! Hoppas ni snart blir friska! här fortsätter vi att vara hemma hela veckan. Jag och min man delar på dagarna.
GillaGilla
I Nadjas kök
Jättegott med keso i bröden, det blir så saftigt då.
GillaGilla
Helena Ljunggren
Nybalta frukostfrallor är svårslaget, de ser ljuvliga ut!
GillaGilla
Sofie Mumsfillibaba
Ser supersmaskiga ut! Låter saftigt och gott med keso i. Hoppas ni blir av med majsjukan snart! INte kul!!!
GillaGilla
Karin
Dessa brödbullar jag har gjort tidigare och de är ju sååå goda! Kan varmt rekomenderas 🙂
GillaGilla
Jessica
Hemmabakat bröd är väl det allra bästa brödet. Låter som dom är riktigt god, dina frukostbullar.
GillaGilla
Veronica
Hej!
Ser jätte goda ut, går de att frysa?
GillaGilla
Louise
Veronica: Självklart!
GillaGilla
En Smak Av Karin
Det där med vab vet jag hur det är! Det tar aldrig slut! Brödet ser fantastiskt gott ut! Ska prövas 🙂
GillaGilla